Siirry sivun sisältöön
Siirry hakuun

Toteutettuja hankkeita

Helsingin keskustan elävöittäminen ja kaupunkikuvan kehittäminen

Citycenterin myötä Sponda on mukana kehittämässä Helsingin ydinkeskustaa entistä kiinnostavammaksi ja elinvoimaisemmaksi alueeksi. Valmistuessaan Citycenter muokkaa Helsingin kaupunkikuvaa merkittävästi, ja ydinkeskustan painopisteen odotetaan siirtyvän uudistuneeseen liikekortteliin ja sen ympäristöön.

Citycenterin huoltopihojen rakentaminen on yksi Helsingin keskustan huoltoväylään liittyvistä hankkeista, mikä parantaa katuverkon liikenneturvallisuutta ja vähentää liikenteestä aiheutuvia päästöjä sekä melua. Korttelin tavarahuollon siirtyminen maan alle mahdollisti ajoramppien poistamisen Keskuskadulta ja kadun muuttamisen myöhemmin kävelykaduksi.

Tulevan kävelykadun lisäksi alueen ja liikekorttelin viihtyisyyttä lisäävät vuonna 2012 Aleksanterinkadulle asti ulottuvat katetut kävelyreitit. Rautatieasema ja Helsingin vilkkain metroasema yhdistyvät Citycenteriin Asematunnelin kautta, joten junalla tai metrolla liikkuvat pääsevät säältä suojassa tunnelia pitkin kauppakeskukseen.

Lue tiedote Citycenter-hankkeesta.

Sponda jatkoi Helsingin keskustassa myös Unioninkadun toimistokiinteistöjen saneerausta. Hankkeessa luodaan vanhoihin kiinteistöihin uudenveroisia toimitiloja, joiden rakentamiseen ydinkeskustassa on enää harvoin mahdollisuuksia. Saneerauskohteen viihtyisyyttä ja energiatehokkuutta parannetaan esimerkiksi nykyaikaistamalla taloteknisiä ratkaisuja ja valaistusta sekä uudistamalla rakennusten katto-, lattia- ja seinäpinnat. Unioninkadun saneeraukset valmistuvat pääosin vuoden 2012 toisen neljänneksen aikana.

Kiinteistökehittäjänä Spondan vaikutus näkyy muun muassa Helsingin Ruoholahden ja Salmisaaren kaupunginosien ilmeen ja palvelujen kehityksessä. Yhtiö omistaa alueella vuokrattavaa toimitilaa yhteensä noin 170 000 neliömetriä. Kaupunginosien katukuvaa ja palvelutarjontaa on parannettu esimerkiksi muuttamalla vanhoja teollisuusrakennuksia yritysten ja julkishallinnon moderneiksi toimitiloiksi rakennusten historiaa ja alueen kaupunki-ilmettä kunnioittaen.

Asiakasvirtoja Tampereen ydinkeskustaan

Sponda saneeraa keskeisellä paikalla Tampereen ydinkeskustassa sijaitsevasta Kauppa-Häme -kiinteistöstä toimivan, nykyaikaisen ja viihtyisän liike- ja toimistotalon. Tavoitteena on samalla kehittää Tampereen keskustan viihtyisyyttä, palvelutarjontaa ja vetovoimaisuutta. Hankkeessa uudistetaan vuonna 1965 valmistuneen liike- ja toimistokiinteistön neliöt edustaviksi, yritysten nykypäivän tarpeisiin soveltuviksi tiloiksi. Samalla kohennetaan sekä kiinteistön ilmettä että sitä ympäröivää kaupunkikuvaa. Muodonmuutos näkyy erityisesti kiinteistön liiketilojen julkisivun uudistuksena. Uudistettu Kauppa-Häme tavoittaa entistä paremmin ohikulkevat ihmisvirrat ja elävöittää Tampereen ydinkeskustaa.

Sponda suunnittelee Tampereen ydinkeskustaan myös Ratina-kauppakeskusta, joka tulee vahvistamaan alueen palvelutarjontaa. Alueen funkistyyliseen ympäristöön soveltuvaksi suunniteltu kiinteistö sijoittuu vilkkaalle stadionin ja linja-autoaseman väliselle alueelle. Hyvän sijainnin yhdessä monipuolisen tarjonnan kanssa uskotaan houkuttavan asiakkaita koko Tampereen seutukunnasta. Sponda valittiin hankkeen toteuttajaksi Tampereen kaupungin järjestämässä hankekilpailussa. Vuonna 2011 jatkettiin kauppakeskuksen suunnittelua ja kiinteistön rakentaminen on tavoitteena käynnistää vuoden 2012 aikana. Projektin aloitus edellyttää riittävää ennakkovuokrausastetta ja yhtiön investointipäätöstä.

Lue lisää kiinteistöistämme.